klaarhelder.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  Plaats Hier Uw Banner
  Herziening voor
  Louis Hagemann
   
   
   
   
  Louis Hagemann
  De Veroordeling!
   
   
   
   
   
   
  PandoraTV
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
  Ontmaskerd
  Wij speuren altijd door
   
   
   
   
   
   
   
  Misdaad Steven Brown
  Boeken
  Criminele schlemielen.
   
   
   
   
  Het Orakel van Nederland
  Paranorma
   
   
   
  paranormaal.blog.nl
  Dame Edna nooit meer op tournee
  bron: ANP
  © afp.

  Dame Edna gaat niet meer op tournee. De Australische acteur Barry Humphries heeft gezegd dat hij zich te oud voelt worden om nog langer gestalte te geven aan de vrijmoedige televisiepresentatrice met het paarse haar en de opvallende bril.

  'Dame Edna zal nog wel onverwacht op de tv opduiken, schat ik, maar niet meer in een liveshow', zegt de 78-jarige Humphries in de Australische krant Sunday Telegraph.

  'Rondspringen op het podium is de beste aerobics die je kunt uitvoeren, maar het mat je af, als er andere dingen moeten worden gedaan', aldus Humphries.

  De acteur bedacht Edna Everage in 1955 en veroverde er de gehele wereld mee. In 1974 kende Edna zichzelf de titel Dame toe. Talrijke kopstukken uit vooral de amusementsindustrie, zoals Sean Connery, Charles Heston, Dusty Springfield en Martin Sheen, waren te gast in haar talkshows, waarin ze het publiek begroette met de woorden 'Hello possums'. Een van haar bewonderaars is de Britse koningin Elizabeth II, die Humphries in 2007 benoemde tot Commandeur in de Orde van het Britse Rijk (OBE).

  In 2003 kreeg Dame Edna een eredoctoraat aan de universiteit van Melbourne. Humphries studeerde in de jaren '50 rechten aan die instelling, maar haakte af om een carrière als entertainer op te bouwen.

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl